NØFMF - Nord-Østerdal Fly- og Militærhistorisk Forening
2012-flyvraksafari_Page_1_small

Last ned vår safaribrosjyre

3,4 MB
PDF

Sesongen 2013

Rendalssøln fre 12. juli - søn 14. juli

Jotsetra
Foto: Jotsetra

I løpet av helgen  12.-14. juli 2013 arrangerer vi:

 Rendalssøln: JU 52 havari i november 1942

Fredag 12 juli  kl. 19.00 oppmøte ved H-10 samlingen på Tolga hvor det blir omvisning i en samling av fly- og militærhistorie med utgangspunkt i hendelser i Østerdalen og Fjellregionen. I dag er det ca 1.000 gjenstander samt mange bilder og annet med tilknytning til lokal historie. Flere sjeldenheter som bl.a. Europas eneste  rester etter Junkers W-34 og DFS 230 lastensegler.

Etter omvisningen går turen til Malmplassen Gjestegård. Undervegs blir det fortalt om hendelser den 24. april  i Tolgaområdet.

Ca 20.30 blir det orientering om lørdagens fjelltur, ledsaget  av  en mengde bilder, gjenstander m.m. Det blir også en seanse om Heinkel-havariene i Engerdal under krigen (Hunskampen og Grøvelsjøen) ledsaget av en mengde bilder og gjenstander.

Lørdag 13 juli er det oppmøte ved Jotsetra kl. 09.30. Bomveg fra RV 217 mellom Elvbrua og Åkrestrømmen. Fra Jotsetra går det sti til fjells. Det fordres skikkelig fjellsko. Mye sten som skal forseres.

Motor- og skrogdeler

Deltakeravgift kr 300.- (kun fredag kr 100)
Av praktiske årsaker kan arrangøren begrense deltakerantallet: Først til mølla!

I tilfelle dårlig vær, har vi en reserveløsning som det vil bli orientert om på fredagskvelden.

Mere info. får du ved henvendelse til:
NØFMF v/Broen, 2540 Tolga
Epost: to-pebro@online.no

Ta gjerne en kikk på vår Facebook-gruppe.

De som har behov for overnatting kan kontakte
Malmplassen Gjestegård på tlf 62 49 63 05Påmelding
Påmelding skjer ved å benytte vårt påmeldingskjema. Du bekrefter din påmelding ved å innbetale deltakeravgiften til NØFMF konto 1885 12 05671. Betalingsfrist vil bli oppgitt når endelig program foreligger.

Velkommen til en weekend med et tett program og mye dramatikk!

Flyvraksafari

Bli med på tur i en region som i dag har Europas best bevarte flyhavariplasser fra 2. verdenskrig

Vi planlegger tre faste turer hvert år i tidsrommet 15. juni til 15. september. Det finnes nærmere 20 turer å velge mellom. Forslag til tur legges ut i god tid. Vi har reserveløsninger klare i tilfelle dårlig vær. Alle turer er lagt til helg.

Flyvraksafarien starter fredag med orientering om den aktuelle turen. Det blir blant annet holdt lysbildeforedrag ved Ivaregga på Tolga. Lørdag blir det fjelltur og safari. Deltakerne bør være i alminnelig god fysisk form og være utstyrt for en fjelltur. Nødvendig transport vil i de fleste tilfellene foregå med minibuss eller privatbiler.

Lørdagskvelden arrangeres det middag med oppsummering av dagens tur og servering av flere spennende fly- og militærhistorier.

Søndag er det historievandring i Tolga sentrum. Vi besøker samlingen Hangar-10 (H-10) som inneholder et stort antall gjenstander fra fly- og militærhistorie i Fjellregionen og Østerdalen. Du får også et innblikk i historien om hva som skjedde i regionen 24. april 1940.


Påmelding
Informasjon om den enkelte turen blir lagt ut her på denne siden etter hvert som årets program blir klart. Antall deltakere er begrenset oppad til 15 så det kan lønne seg å være tidlig ute med påmeldingen.

Påmelding må skje senest innen en uke før turstart. Bekreftelse av påmelding skjer ved innbetaling av deltakeravgiften. Påmeldingsskjema finner du her.

Dersom du har behov for overnatting ta direkte kontakt med vår samarbeidspartner:

Malmplassen Gjestegård
Telefon 62 49 63 05
www.malmplassen.noNØFMF kan også arrangere turer etter ønske

Vi legger gjerne opp et opplegg for enkeltpersoner, lag, foreninger, skoleklasser og bedrifter. Ta kontakt med oss i god tid for utarbeidelse av turopplegg.Vår samarbeidspartner

Malmplassen Gjestegård tilbyr sentral overnatting og matpakker for våre safarideltakere. Stedet er bygget på den gamle malmplassen som en gang tilhørte Tolgen Smelthytte.
Les mer på www.malmplassen.no
 

Scandinavian Heartland

Utgivelsen av vår brosjyre ble støttet av
Scandinavian Heartland

eXTReMe Tracker

© 2019 NØFMF

Siste oppdatering: 09.01.2019 @ 15:13